Pusat Service Xiaomi: WALLPAPER

Bagaimana untuk menuntut jaminan pusat servis Xiaomi , anda mungkin sedang mencarinya sekarang. Pada masa lalu, ramai orang takut untuk membeli Xiaomi kerana tidak ada beberapa khabar angin yang mengatakan bahawa membuat tuntutan jaminan untuk produk ini sangat sukar, walaupun ini adalah andaian palsu.

Mengemukakan tuntutan jaminan di pusat servis Xiaomi sama sekali tidak sukar, malah pengendalian boleh dilakukan dengan cepat. Walaupun harganya rendah, produk elektronik yang dibuat oleh Xiaomi sangat terkenal dengan ketahanannya. Produk elektronik seperti mereka tidak mudah rosak.

Walau bagaimanapun, walaupun begitu, ia tidak bermakna bahawa produk elektronik yang dibuat oleh Xiaomi tidak boleh rosak, kerana produk itu masih boleh mengalami kerosakan yang disebabkan oleh rekod kilang atau disebabkan oleh pelbagai faktor lain. Apabila anda mendapati bahawa produk Xiaomi yang anda beli rosak, anda boleh membuat tuntutan jaminan dengan segera.

Cara menuntut jaminan pusat servis Xiaomi agak mudah, selagi anda mengikuti seawal prosedur dan syarat yang disediakan, kerana setiap produk dari Xiaomi mempunyai tempoh jaminan yang berbeza, oleh itu pastikan anda telah memeriksa sama ada tempoh masa itu sesuai atau tidak. Berikut adalah maklumat lengkap mengenai langkah tuntutan jaminan xiaomi.

Waranti Telefon Bimbit Produk Xiaomi

Bagaimana untuk menuntut jaminan untuk produk telefon bimbit, barangan yang mempunyai jaminan bukan sahaja telefon bimbit, tetapi juga perkakasan, kepada pengecas. Oleh itu, anda tidak perlu risau jika aksesori terbina dalam juga rosak sebelum tempoh jaminan berakhir.

Untuk telefon itu sendiri, tempoh jaminan yang disediakan adalah 15 bulan, dengan skop bahagian jaminan dan kos kerja, sementara dokumen sokongan yang mesti anda bawa semasa membuat tuntutan jaminan adalah bukti pembelian, serta kad jaminan. Begitu juga dengan bateri terbina dalam, tempoh jaminan adalah 15 bulan.

Cara menuntut jaminan pusat servis Xiaomi untuk produk pengecas dan aksesori terbina dalam dusbook, tempoh jaminan yang disediakan selama 6 bulan, untuk skop jaminan termasuk kos kerja dan alat ganti sementara dokumen sokongan yang mesti anda bawa adalah bukti pembelian dan kad jaminan.

Selain telefon bimbit, produk tablet juga mempunyai jaminan. Untuk perkakasan, tempoh jaminan adalah 12 bulan, dengan skop jaminan yang sama, iaitu kos kerja dan alat ganti. Pada bateri, pengecas dan pelbagai aksesori, tempoh jaminan adalah 6 bulan, dan anda mesti membawa dokumen sokongan seperti nota pembelian dan kad jaminan.

Produk telefon bimbit Xiaomi seperti Redmi Note 7, mempunyai tempoh jaminan selama 18 bulan, manakala untuk produk Redmi 8 dan 8A, 9A dan 9C, ia mempunyai tempoh jaminan selama 24 bulan. Oleh itu, jika anda mempunyai produk telefon ini, anda akan mendapat tempoh jaminan yang lebih lama.

Aksesori Produk Waranti dari Xiaomi

Dalam produk aksesori, sebagai contoh, seperti Mi Band, tempoh jaminan yang disediakan oleh Xiaomi adalah 1 tahun, dengan jaminan kos kerja dan alat ganti. Di samping itu, terdapat produk aksesori lain seperti bank kuasa dengan tempoh jaminan 1 tahun, telefon bimbit dengan tempoh jaminan 6 bulan, bateri dengan tempoh jaminan 6 bulan.

Aksesori seperti pengecas yang dibeli secara berasingan juga mempunyai tempoh jaminan selama 6 bulan, kabel data tempoh jaminan 6 bulan, LAMPU LED tempoh jaminan 6 bulan, lampu meja Xiaomi tempoh jaminan 6 bulan, dan pengecas USB Car juga mempunyaimas jaminan 6 bulan. Semua produk ini mempunyai skop kos kerja jaminan dan alat ganti, dengan dokumen sokongan untuk nota pesanan.

Sila ambil perhatian, sebagai tambahan kepada cara menuntut jaminan pusat servis Xiaomi, anda juga mesti memberi perhatian kepada kesahihan tempoh jaminan, tempoh jaminan sah pengguna yang menerima produk. Oleh itu, tempoh jaminan tidak dikira daripada pengguna yang menggunakan produk, tetapi menerima produk.

Di samping itu, semasa tempoh jaminan, jika pelbagai aksesori telah diperiksa oleh Xiaomi dan disahkan, pengguna kemudian akan menerima pembaikan percuma dan tanpa sebarang caj, jadi anda tidak perlu risau untuk dikenakan bayaran yang besar, selagi ia masih mengikut peraturan yang berkenaan.

Syarat Tuntutan Waranti Pusat Perkhidmatan Xiaomi

Bagaimana untuk menuntut pusat servis jaminan Xiaomi juga mesti memberi perhatian kepada semua peruntukan. Peruntukan jaminan di atas hanya terpakai kepada wilayah Indonesia, jadi produk yang mempunyai jaminan antarabangsa, peruntukan di atas tidak terpakai. Di samping itu, apabila unit diterima oleh pusat servis Xiaomi, xiaomi kemudiannya akan menjalankan ujian.

Oleh itu, apabila anda menyerahkan unit, pastikan anda telah menyandarkan data anda dan menyimpan pelbagai jenis maklumat dalam produk. Sebelum membuat pembaikan, anda juga boleh menghubungi ejen perkhidmatan dari Xiaomi untuk memastikan pelbagai jenis maklumat seperti model, siri, dan IMEI.

Cara menuntut jaminan pusat servis Xiaomi mesti dipertimbangkan kerana jaminan produk Xiaomi ini tidak merangkumi kes seperti meterai jaminan hilang atau telah dikeluarkan. Sebarang kerosakan seperti nota, retak calar, kanta butang dan kamera juga tidak termasuk dalam jaminan produk. Orang-orang sepertiunit Xiaomi n yang disebabkan oleh pembongkaran yang disengajakan juga tidak termasuk dalam jaminan.

Set semula kata laluan atau kemas kini penyelenggaraan juga tidak termasuk dalam jaminan. Kemudian, Xiaomi sendiri memutuskan sama ada produk telah tamat tempoh jaminannya, atau terdapat pelanggaran jaminan, jadi pastikan sekali lagi jika anda telah mengikuti keperluan tuntutan dengan betul dan betul.

Cara Menuntut Waranti Pusat Perkhidmatan Xiaomi

Setelah mengetahui terma dan prosedur yang berlaku, anda boleh segera membuat tuntutan jaminan. Jika anda ingin menjamin telefon anda, cuba sandarkan fail terlebih dahulu. Selepas itu, anda hanya perlu melawat pusat servis Xiaomi supaya anda boleh membuat tuntutan jaminan.

Sekiranya anda mempunyai keraguan, sama ada tuntutan jaminan yang akan anda buat diluluskan atau tidak, anda boleh menghubungi pusat panggilan Xiaomi terlebih dahulu. Pusat panggilan Xiaomi di 0800-1-401558, nyatakan apa yang anda ingin jamin, dan sama ada kerosakan itu diterima oleh pusat servis atau tidak.

Alamat pusat servis Xiaomi tersebar di seluruh Indonesia, jadi anda tidak perlu risau. Jangan lupa membawa nota pembelian ke telefon bimbit kadbod atau produk elektronik yang telah rosak. Jangan lupa membawa kad jaminan supaya proses tuntutan dapat dilakukan dengan lebih cepat.

Selepas tiba di pusat servis Xiaomi, bagaimana untuk menuntut jaminan pusat servis Xiaomi seterusnya  , kemudian pegawai akan memeriksa dan merosakkan sama ada, kerosakan yang timbul boleh dilindungi dengan jaminan. Sekiranya tuntutan jaminan anda diluluskan, anda tidak perlu membayar kos pembaikan. Tempoh pembaikan biasanya mengambil masa 1 hingga 4 minggu panjang.

Jika kerosakan yang disebabkan oleh produk adalah teruk dan sukar untuk dibaiki, kemudian xiaomi akan menggantikan unit. Selagi tempoh jaminan produk masih sah, anda akan mendapat penggantian percuma secara keseluruhan, tetapi jika ia tidak lagi sah, anda perlu membayar kos penggantian dan pembaikan.

Membaiki unit di pusat servis rasmi sebenarnya adalah perkara yang mudah, kerana pegawai itu akan melayani anda dengan baik, selagi semua peruntukan dan prosedur telah diikuti di samping itu, selepas membuat tuntutan untuk jaminan pusat servis Xiaomi, anda juga mesti rajin dalam membuat susulan dengan pusat servis, supaya unit itu dapat diperbaiki dengan cepat.

Selengkapnya